Κοιτώντας κάποιος τον τίτλο σίγουρα αναρωτιέται τι συμβαίνει. Όχι δεν πρόκειται για την αγορά ενός ελέφαντα, αλλά για τη νέα έκδοση που λανσάρει η επίσημη αντιπροσωπεία της Lancia στην Ελλάδα, τη Lancia Ypsilon Elefantino. Φυσικά και δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός, αφού ο ελέφαντας της ιταλικής φίρμας έχει τη δική του ιστορία που πρωτοεμφανίστηκε το 1953 και αργότερα το είδαμε άλλες δύο φόρες το 1997 και το 2003.

Το Elefantino είναι ξεκάθαρο πως στοχεύει στο νεανικό κοινό, προσφέροντας δύο χρωματισμούς, θαλασσί και μοβ, καθώς και 5 ακόμα επιλογές με δύο συνδυασμούς. Εκτός των χρωμάτων εξωτερικά υπάρχουν διακοσμητικές λωρίδες στους καθρέπτες και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου το λογότυπο Elefantino.

Εσωτερικά ξεχωρίζει η μαύρη ταπετσαρία με τη χρωματική λεπτομέρεια να ταιριάζει με το εξωτερικό χρώμα του αμαξώματος, καθώς και τα δερμάτινα καθίσματα και το τιμόνι. Επίσης, διαφορετική αίσθηση προσφέρουν οι χρωμιομένες λεπτομέρειες στο ταμπλό του αυτοκινήτου.

Μηχανικά προσφέρεται σε δύο εκδόσεις μια βενζίνης και μια πετρελαίου. Πρόκειται για το βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ των 69 ίππων και για τον πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1,3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ των 95 ίππων. Και οι δύο συνδυάζονται με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο της Lancia.

Στο βασικό εξοπλισμό το Lancia Ypsilon Elefantino προσφέρει 4 αερόσακους, ABS, EBD, A/C, ηλεκτρικά παράθυρα, υπολογιστή ταξιδίου, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων και πίσω αεροτομή.

Όσον αφορά στις τιμές η έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης κοστίζει 12.688€, με το όφελος απόσυρσης να πέφτει στα 10.688€, ενώ αυτή του πετρελαίου 15.388€ και συνδυάζοντας το όφελος απόσυρσης η τελική τιμή φτάνει τα 13.428€.