Άνετη νίκη του Ogier στο Ράλλυ Ιταλίας

ByXenofwntas

09/06/2014

wrc-1Το Ράλλυ Ιταλίας για το WRC που διεξήχθη στη Σαρδηνία δεν επιφύλασσε εκπλήξεις αλλά ούτε και μεγάλες μάχες, αφού ο Sebastien Ogier δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει των αντιπάλων του, παίρνοντας την 20η νίκη της καριέρας του. Ακόμα και στην Power Stage δε χρειάστηκε καν να ιδρώσει δείχνοντας σιγά σιγά πως είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Πίσω από τον Ogier βρέθηκε ο Mads Ostberg πλησιάζοντας στην βαθμολογία των οδηγών τον Jari-Matti Latvala, ο οποίος σε κανένα σημείο του αγώνα δε μπόρεσε να κυνηγήσει το DS3 του Ostberg. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Νορβηγός Mikkelsen, ενώ την πρώτη 6άδα έκλεισαν οι Evans και Prokop. Ο Robert Kubica τερμάτισε στην 8η θέση και ελπίζει στον επόμενο αγώνα που είναι στην πατρίδα του να ανέβει τουλάχιστον στο βάθρο των νικητών για να ικανοποιήσει τους συμπατριώτες του.

Ο πιο άτυχος του αγώνα ήταν ο Mikko Hirvonen όταν στην τέταρτη ειδική διαδρομή το Ford Fiesta RS WRC πήρε φωτιά στο πίσω μέρος, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να καεί ολοσχερώς παρά τους τρείς πυροσβεστήρες που άδειασε ο Φιλανδός στην προσπάθεια του να περιορίσει τη φωτιά. Έτσι μετά το ιταλικό Ράλλυ φαίνεται πως ο Sebastien Ogier γίνεται το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος αν φυσικά του πάνε όλα καλά στους υπόλοιπους αγώνες. Τέλος, όπως αναφέραμε ο επόμενος αγώνας του WRC θα γίνει στην Πολωνία 26 με 29 Ιουνίου.

Οι δέκα πρώτοι του Ράλλυ Ιταλίας:

Θέση Πλήρωμα Αυτοκίνητο Χρόνος
1 Sebastien Ogier / Julien Ingrassia Volkswagen Polo R WRC 4:02:37.8
2 Mads Ostberg / Jonas Andersson Citroen DS3 WRC +1:23.1
3 Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila Volkswagen Polo R WRC +1:32.8
4 Andreas Mikkelsen / Mikko Markkula Volkswagen Polo R WRC +2:39.3
5 Elfyn Evans / Daniel Barritt Bryan Ford Fiesta RS WRC +4:41.8
6 Martin Prokop / Jean Tomanek Ford Fiesta RS WRC +6:05.3
7 Henning Solberg / Ilka Minor Ford Fiesta RS WRC +7:15.8
8 Robert Kubica / Maciek Szczepaniak Ford Fiesta RS WRC +12:19.0
9 Lorenzo Bertelli / Mitia Dotta Ford Fiesta R5 +15:22.1
10 Khalid Al Qassimi / Chris Patterson Citroen DS3 WRC +16:49.3