Το φουτουριστικό Nissan ZEOD RC

ByXenofwntas

29/01/2014

Η ιαπωνική Nissan ετοιμάζεται να ανοίξει νέους ορίζοντες, με ένα όχημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο θα συμμετάσχει στο Le Mans το τρέχον έτος, με μία μηχανή εσωτερικής καύσης, η οποία θα φέρει επανάσταση στα πρότυπα απόδοσης και αποτελεσματικότητας. Αν πετύχει το εγχείρημα των Ιαπώνων, τότε ίσως να μιλάμε για τεράστιες αλλαγές στην αυτοκίνηση.

Το Nissan ZEOD RC θα ολοκληρώσει ένα γύρο στο Circuit de la Sarthe Le Mans συνδυαζόμενο από ένα 3κύλινδρο turbo κινητήρα χωρητικότητας  1,5 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει κοντά στους 400 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή είναι 38,3 κιλά. Το απίστευτο είναι πως ο κινητήρας ζυγίζει μόλις 40 κιλά, με την αναλογία να αντιστοιχεί σε 10 ίππους ανά χιλιόγραμμο. Η όλη ιδέα του Nissan ZEOD RC επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στα νέα λιπαντικά, δημιουργώντας μια συνεργασία με γαλλική εταιρεία, η οποία δουλεύει για την ανάπτυξη καυσίμων και λιπαντικών με σκοπό τη μέγιστη απόδοση του κινητήρα.

Ο Διευθυντής της Nissan Global Motorsport δήλωσε “Η ομάδα που δουλεύει αποκλειστικά στον κινητήρα, έχει κάνει μια πραγματικά αξιόλογη δουλειά με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ξέρουμε ότι το Nissan ZEOD RC είναι βέβαιο ότι θα τραβήξει τα βλέμματα στο Le Mans. Η Nissan θα γίνει ο πρώτος μεγάλος κατασκευαστής που χρησιμοποιεί ένα 3κύλινδρο κινητήρα με το στόχο μας να είναι να διατηρήσουμε τη θέση μας ως ηγέτες της αυτοκινητοβιομηχανίας όσον αφορά στον κινητήρα, δημιουργώντας παράλληλα αυτοκίνητα του μέλλοντος”.

Τέλος, το Nissan ZEOD RC θα υποβληθεί σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δοκιμών, κατά τους επόμενους τέσσερις μήνες, πριν να κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο στο φετινό 24ώρο αγώνα του Le Mans  στις 14 Ιουνίου.