Η Hongqi είναι μια κινέζικη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων. Κυρίως ασχολείται με τα μεγάλα αυτοκίνητα και τις λιμουζίνες. Όμως οι Κινέζοι αποφάσισαν να κάνουν την έκπληξη δημιουργώντας ένας νέο υβριδικό Hyper Car. Πρόκειται για το πρωτότυπο υβριδικό Hongqi S9 Concept, το οποίο παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου της Φρανκφούρτης.

Το νέο μοντέλο όπως βλέπουμε είναι αρκετά επιθετικό, με την εμπρόσθια όψη να είναι χαμηλή με τα LED φωτιστικά σώματα να έχουν δύο διπλές γραμμές. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα ανοίγματα για την ψύξη του κινητήρα, η μεγάλη αεροτομή ο διαχύτης και φυσικά η διπλή απόληξη της εξάτμισης που βρίσκεται στη μέση.

Το εσωτερικό θυμίζει περισσότερο διαστημόπλοιο με τον πίνακα οργάνων να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι και να είναι ψηφιακός. Το τιμόνι είναι ¾ με τα απολύτως απαραίτητα χειριστήρια, ενώ οι αεραγωγοί είναι κάθετοι. Τα δερμάτινα καθίσματα προσπαθούν να ανεβάσουν τον πήχη της πολυτέλειας, όμως το εσωτερικό παραπέμπει σε πιο διαστημικές καταστάσεις.

Μηχανικά το Hongqi S9 Concept διαθέτει το V8 Twin-Turbo κινητήρα, καθώς και δύο ηλεκτροκινητήρες με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 1.400 ίππους, ενώ το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 1,9”, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 400 χλμ/ώρα. Το Hongqi S9 Concept είναι ακόμα άγνωστο αν θα βρεθεί στην παραγωγή, με τις φήμες να λένε πως θα το δούμε ως μοντέλο στην αγορά, με το κόστος να φτάνει τα 2.000.000€. Ίδωμεν.