Πριν λίγο καιρό η ABT παρουσίασε το ισχυρό RS4 Avant (Audi RS4 Avant ABT). Τώρα ήρθε η ώρα να παρουσιάσει το πανίσχυρο RS6 Avant, το οποίο ίσως να είναι το πιο δυνατό από όσα έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα. Μπορεί βέβαια να έγιναν οι απαραίτητες βελτιώσεις από το γερμανικό οίκο βελτιώσεων, όμως αυτό δεν παύει να το κάνει ένα από το πιο ισχυρά Sports Car που κυκλοφορούν.

Το πακέτο αναβάθμισης του γερμανικού μοντέλου περιλαμβάνει ένα νέο bodykit κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Σε αυτό βρίσκονται οι νέοι προφυλακτήρες, το νέο εμπρός σπόϊλερ, οι νέοι  πλαϊνοί αεραγωγοί και η νέα τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Τις εξωτερικές αλλαγές ολοκληρώνουν οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 22”. Επιπλέον, υπάρχουν και οι νέες αναρτήσεις, οι οποίες χαμηλώνουν την απόσταση από το έδαφος.

Η μεγαλύτερη αλλαγή όμως βρίσκεται στο μηχανικό κομμάτι. Κάτω από το καπό κρύβεται ο V8 Twin-Turbo κινητήρας χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ πλέον να αγγίζει τους 740 ίππους (600 ίπποι το εργοστασιακό), ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 93,8 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,2”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 320 χλμ/ώρα.

Ακούγοντας όλα αυτά τα νούμερα το RS6 Avant της ABT, είναι το κάτι παραπάνω που θα θέλει ένας υποψήφιος αγοραστής από ένα Audi. Πόσο μάλλον όταν είναι και οικογενειακό μπορώντας να ανταπεξέλθει χωρίς δισταγμό όλα τα βάρη της οικογένειας. Το κακό είναι ότι θα κατασκευαστούν μόλις 125 κομμάτια, πράγμα που σημαίνει ότι θα γίνει ανάρπαστο. Όσο για την τιμή; Υπολογίστε 69.900€.