Η Ginetta είναι μια βρετανική εταιρεία κατασκευής Super Car αυτοκινήτων. Αυτή τη φορά οι Βρετανοί παρουσίασαν στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης ένα ολοκαίνουργιο Super Car με την ονομασία Akula. Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από την κατασκευή αγωνιστικών αυτοκινήτων για μια σειρά από παγκόσμιες σειρές αγώνων το νέο Super Car είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμο στον οδηγό.

Το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα με το συνολικό βάρος να είναι 1.150 κιλά. Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός φαίνεται από την εμφάνιση του αυτοκινήτου όπου ουσιαστικά απουσιάζει ο προφυλακτήρας από το μπροστινό μέρος θυμίζοντας περισσότερο μπροστινή πτέρυγα μονοθεσίου. Φυσικά, αυτό έχει γίνει για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα, αλλά και την απόδοση του αυτοκινήτου. Τα φωτιστικά σώματα κρατούν ένα οβάλ σχήμα, με τα φώτα ημέρας να βρίσκονται ακριβώς από κάτω.

Στα πλαϊνά του αυτοκινήτου υπάρχουν βοηθήματα και εδώ για την καλύτερη ροή του αέρα, ενώ στο πίσω μέρος αμέσως ξεχωρίζει η τεράστια αεροτομή, η οποία κρατάει το αμάξωμα σταθερό, αλλά και ο διαχύτης με το κενό στη μέση. Οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19” μπροστά και 20” πίσω δίνουν στο αυτοκίνητο ακόμη πιο ποιοτική εμφάνιση. Η διάταξη του αυτοκινήτου επέτρεψε στους μηχανικούς να επιτύχουν τη βέλτιστη αεροδυναμική με την κατανομή βάρους να είναι 49% μπροστά και 51% πίσω.

Ο κινητήρας είναι μια εξαιρετικά συμπαγής και ελαφριά μονάδα, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο κέντρο. Ο V8 κινητήρας χωρητικότητας 6 λίτρων παράγει πάνω από 600 ίππους, με τη μέγιστη ροπή να είναι 71,3 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένος και αυτός από ανθρακονήματα.

Το σύστημα ρυθμιζόμενου ενεργοποιημένου διπλού ψαλιδιού, όπως χρησιμοποιείται στο LMP1 της Ginetta, χρησιμοποιείται σε όλους τους τομείς προσφέροντας μια εξαιρετική οδική αίσθηση. Αυτή η αίσθηση αυξάνεται μέσω του υδραυλικού συστήματος διεύθυνσης που ελέγχεται από το τιμόνι που είναι αυτό έχει κατασκευαστεί από ανθρακονήματα.

Το νέο Super Car της Ginetta για όσους το σκέφτονται ίσως θα πρέπει να δουν για κάτι άλλο, αφού θα κατασκευαστούν μόλις 20 κομμάτια από τα οποία ήδη έχει πωληθεί το 60%. Η τιμή είναι άγνωστη, αλλά όπως φαίνεται θα έχει αρκετά υψηλή τιμή.