Πριν από τέσσερις μήνες η Audi αποκάλυψε το νέο ισχυρό RS3 (Audi RS3). Τώρα ο επίσημος αντιπρόσωπος της γερμανικής φίρμας στη χώρα μας, ανακοίνωσε τη διάθεση του νέου RS3 Sportback στην ελληνική αγορά. Για όσους δε θυμούνται ή δε γνωρίζουν κάτω από το καπό κρύβεται ο ισχυρός 5κύλινδρος TFSI κινητήρας χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 400 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 50,9 κιλά.

Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,8”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 290 χλμ/ώρα (υπάρχουν και οι εκδόσεις με την τελική ταχύτητα στα 250 χλμ/ώρα ή στα 280 χλμ/ώρα). Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ υπάρχει και το RS Torque Splitter, το οποίο κατανέμει τη ροπή μεταξύ των πίσω τροχών με πλήρως μεταβλητό τρόπο. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 7 προφίλ οδήγησης, που είναι τα Comfort, Auto, Dynamic, RS Individual, Efficiency, RS Performance και RS Torque Rear.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων μεγέθους 12,3” και μια αφής μεγέθους 10,1”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Επιπλέον, υπάρχει και η head-up display οθόνη για να μην αποσπάτε η προσοχή του οδηγού από το δρόμο. Τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα με τις κόκκινες ραφές, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας.

Όλα τα παραπάνω σίγουρα μπορούν να εξιτάρουν τον οποιοδήποτε, αφού 400 ίπποι στα χέρια του κάθε οδηγού που γνωρίζει πως οδηγείται ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι. Το κακό είναι πως θα το αποκτήσουν λίγοι, αφού η τιμή ορίστηκε στα 83.950€. Βέβαια, η τελική επιλογή είναι δική σας.