Το Chevrolet Cruze το γνωρίζουμε εδώ και καιρό με τη Sedan μορφή που διαθέτει. Η Chevrolet φαίνεται πως θέλει να δώσει μια διαφορετική μορφή στο επιτυχημένο μοντέλο κάνοντας το πιο επιθετικό αλλά κρατώντας την οικογενειακή μορφή του. Το Cruze Hatchback θα βασιστεί στην γνώριμη πλατφόρμα της Chevrolet, D2XX, όμως δε θα έχει καμία σχέση με το Sedan Μοντέλο.

chevrolet cruze 2Το βάρος του νέου Cruze είναι 100 κιλά λιγότερο από το Sedan μοντέλο. Η πίσω αεροτομή και τα μεγάλα φωτιστικά σώματα δίνουν ξεκάθαρα μια πιο επιθετική μορφή στο νέο μοντέλο συναρπάζοντας με την εξωτερική εμφάνιση. Το νέο Cruze αναμένεται να έχει της εκδόσεις του μεγαλύτερου μοντέλου L, LS, LT, και Premier. Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα υπάρξει και μια έκδοση RS, η οποία θα περιλαμβάνει προβολείς ομίχλης, μαρσπιέ και πίσω αεροτομή.

Μηχανικά αναμένεται να διαθέτει τον υπερτροφοδοτούμενο Ecotec κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 153 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 24,3 κιλά. Ο κινητήρας θα συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή με το αντίστοιχο αυτόματο ανάλογα την προτίμηση του αγοραστή. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση αναμένεται να μη ξεπερνά τα 7 λίτρα/100χλμ.

chevrolet cruze 3Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται δερμάτινα και θερμαινόμενα εμπρός και πίσω καθίσματα, θερμαινόμενο τιμόνι, σύστημα ειδοποίησης τυφλού σημείου, προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, αισθητήρες παρκαρίσματος, καθώς και το σύστημα Chevrolet MyLink με Apple και Android CarPlay Auto για σύνδεση με Smartphone. Τέλος, το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου στο Ντιτρόιτ, με την παραγωγή να ξεκινά μέσα στο 2017 όπως αποκάλυψαν οι ιθύνοντες της Chevrolet.