Το Audi RS4 Avant είναι ένα από τα αυτοκίνητα που δε θα ήθελες να σε πλησιάσει, πόσο μάλλον όταν είναι και σε περιπολικό. Η ABT έπιασε για στα χέρια της το Audi RS4 Avant και το εξόπλισε κατάλληλα για την γερμανική αστυνομία όπως της ζητήθηκε. Ο Γερμανικός οίκος βελτιώσεων εκτός ότι το διαμόρφωσε όπως έπρεπε το δυνάμωσε λίγο παραπάνω, έτσι ώστε να μην ξεφεύγει κανείς από την τσιμπίδα του νόμου.

Η εξωτερική εμφάνιση δεν έχει αλλάξει πολύ, αφού προστέθηκαν οι μπλε φάροι τόσο στη μάσκα, όσο και στην οροφή του αμαξώματος. Στο πίσω μέρος εντυπωσιάζει η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και ο διαχύτης με την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Φυσικά, τα χρώματα δε θα μπορούσαν να είναι άλλα από αυτά της γερμανικής αστυνομίας, ενώ η εμφάνιση ολοκληρώνεται από τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 21”.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ο κινητήρας. Κάτω από το καπό κρύβεται ο V6 Twin-Turbo χωρητικότητας 2,9 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 532 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 62,1 κιλά. Το 0-100 και η τελική ταχύτητα δεν ανακοινώθηκαν αφήνοντας τη φαντασία να δουλεύει όσο θέλει. Μπορεί να μην ξέρουμε με πόσο μπορεί να τρέχει, αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι πως σε καμία περίπτωση δε θα θέλαμε να το δούμε να γεμίζει τους καθρέπτες μας.