Η Mazzanti όπως φαίνεται ήρθε για να κάνει της εταιρείες κατασκευής Super Car αυτοκινήτων να τρέμουν, αφού οι Ιταλοί δημιούργησαν και παρουσίασαν το ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής που μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί ελεύθερα στους δρόμους όλου του κόσμου. Η Ιταλική εταιρεία αν και υφίσταται μόλις 14 χρόνια στην αυτοκίνηση, έχει βαλθεί να φέρει τα πάνω κάτω.

mazzanti evantra millecavali forza italia 3Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Τορίνο οι Ιταλοί άνοιξαν τα χαρτιά τους για το νέο Evantra Millecavalli. Φυσικά δεν πρόκειται για κάτι εντελώς καινούργιο, αφού το Evantra Το γνωρίζουμε ήδη. Κάτω από τον κινητήρα του υπεραυτοκινήτου κρύβεται ο V8 κινητήρας με τα διπλά turbo, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 1.000 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 122,3 κιλά. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε μόλις 2,9”, ενώ η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου των 1.300 κιλών αγγίζει τα 402 χλμ/ώρα

Για να σταματήσουν όλα αυτά τα “άλογα” χρειάστηκαν να τοποθετηθούν τα κεραμικοί δίσκοι από τα 300 στα 0 χιλιόμετρα χρειάζονται μόλις 7”. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το νέο μοντέλο είναι αρκετά χαμηλό, με μεγάλους καθρέπτες, ο οποίοι δεν είναι στις πόρτες, αλλά στο καπό, ενώ πίσω για τη σταθερότητα του έχει επιλεγεί μια τεράστια αεροτομή.

mazzanti evantra millecavali forza italia 2Το νέο Mazzanti Evantra Millecavalli βρίσκεται ήδη στην αγορά, αφού έχουν πουληθεί δύο από τα 25 που θα κατασκευαστούν. Φυσικά η τιμή είναι άγνωστη, αφού οι Ιταλοί, το κοστολογούν ανάλογα πως θέλει ο πελάτης, ενώ φυσικά για τη χώρα μας δε γίνεται ούτε λόγος. Άλλωστε τέτοια αυτοκίνητα είναι μόνο για να τα χαζεύουμε, αφού εκτός του κόστος της αγοράς, το κόστος συντήρησης είναι πολύ ακριβό.