Χαράς ευαγγέλια για τους λάτρεις των S4 Avant και RS4 Avant και όχι μόνο, αφού ο επίσημος αντιπρόσωπος της Audi στη χώρας μας ανακοίνωσε τη διάθεση τους. Με την πρώτη ματιά ξεχωρίζουν και τα δύο, αφού στη μεγάλη μάσκα υπάρχει το λογότυπο S4 και RS4, ενώ τα LED φωτιστικά σώματα με τα φώτα ημέρας και η απουσία των προβολέων ομίχλης, μαζί με τον επιθετικό προφυλακτήρα τα κάνει πιο εντυπωσιακά. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και τα LED φωτιστικά σώματα, καθώς και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Στο S4 Avant η απόληξη της εξάτμισης αντί για διπλή είναι τετραπλή με μικρότερα ανοίγματα.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό του RS4 Avant αμέσως ξεχωρίζουν τα μαύρα η κόκκινα δερμάτινα καθίσματα με τις αντίθετες ραφές. Το δερμάτινο σπορ τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τον πήχη της πολυτέλειας. Επιπλέον, υπάρχουν οι δύο ψηφιακές οθόνες μια για τον πίνακα οργάνων και μια αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Μηχανικά το S4 Avant τροφοδοτείται από το V6 κινητήρα πετρελαίου χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 347 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 71,3 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,9”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Από την άλλη πλευρά κάτω από το καπό του RS4 Avant κρύβεται ο V6 TFSI κινητήρας χωρητικότητας 2,9 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 450 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 61,1 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,1”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται και εδώ ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Για όποιον ενδιαφέρεται η τιμή του S4 Avant είναι 80.140€, ενώ το RS4 Avant ανεβαίνει στα 109.210€. Σίγουρα, οι τιμές δεν είναι για όλους, αλλά όποιος το αποκτήσει έχει στα χέρια του ένα τελείως διαφορετικό αυτοκίνητο. Βέβαια, όπως και να έχει η τελική επιλογή είναι δική σας.