Οι ηλεκτροκινητήρες θεωρούνται το μέλλον της αυτοκίνησης και οι εταιρείες κατασκευής των Super Car αυτοκινήτων στρέφονται αποκλειστικά προς τα εκεί. Αυτό έκανε και η Rimac, η οποία ξεκίνησε με το ηλεκτρικό Concept One το 2011. Το 2013 έβγαλε ελάχιστα κομμάτια στην παραγωγή, τα οποία παρέλαβαν οι λιγοστοί πελάτες και τώρα η Γενική Διευθύντρια, Monika Mikac, ανακοινώνει ότι μέσα στο έτος θα μπει στην παραγωγή το νέο ηλεκτρικό Super Car.

Σε δηλώσεις της η Mikac ανέφερε “Θα αναπτύξουμε ένα νέο αυτοκίνητο στο μέλλον, το οποίο θα είναι υπερπολυτελές και θα ξεπερνάει τις επιδόσεις του Concept One. Υπολογίζουμε να δημιουργούνται περίπου 20 μονάδες ετησίως, προκειμένου να καλύψουμε όλο τον όγκο παραγωγής. Προς το παρόν αρκούμαστε στο Concept One, το οποίο θα παραχθεί σε 8 μονάδες”.

Η έκδοση του νέου μοντέλου θα εξοπλίζεται από μια μπαταρία 82 kWh, η οποία θα τροφοδοτεί τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες. Δυο από αυτούς θα βρίσκονται στο κέντρο του αμαξώματος και οι άλλοι δυο θα είναι σε κάθε άξονα. Η μέγιστη ισχύς αγγίζει τους 1.088 ίππους και η μέγιστη ροπή φτάνει τα 163 κιλά. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε μόλις 2,6”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 354 χλμ/ώρα.

Αν υποθέσουμε ότι το κάθε μοντέλο κοστίζει 1.200.000$, η Rimac έχει βάλει ήδη στα ταμεία της 9.600.000$, αφού και οι 8 μονάδες που θα παραχθούν, όπως δήλωσε η Mikac, είναι ήδη προπωλημένες. Ηλεκτρικό ή μη, σίγουρα αθλητικό, με επιδόσεις που συναρπάζουν, πολλοί είναι αυτοί που θα περιμένουν απλά να δουν ένα από αυτά να περάσει δίπλα τους.