Πριν λίγο καιρό η Audi είχε παρουσιάσει το νέο A7 Sportback και τώρα ήρθε η ώρα να αποκαλύψει το νέο RS7 Sportback. Φυσικά το ένα μοντέλο από το άλλο διαφέρουν εντελώς μηχανικά, αφού η νέα βολίδα της γερμανικής φίρμας αναμένεται να αγγίζει τους 700 ίππους. Φυσικά δε θα λείπει η υβριδική τεχνολογία, που όμως θα δώσει τη δυνατότητα στο RS7 Sportback να κονταροχτυπηθεί στα ίσια με την Panamera Turbo S E – Hybrid.

Φυσικά ανάμεσα στην Panamera Turbo S E – Hybrid και στο RS7 Sportback θα υπάρχουν βασικές διαφορές όπως το διαφορετικό πάτωμα με την ονομασία MLB Evo, όπου βασίζεται και το νέο Α8. Όπως λένε οι τελευταίες πληροφορίες το νέο RS7 Sportback, θα διαθέτει δύο εκδόσεις, μια με τον V8 κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων που χρησιμοποιείται και στην Panamera και μια που θα έχει επιπλέον και ηλεκτροκινητήρα.

Η συνδυαστική ισχύς στην υβριδική έκδοση αναμένεται να φτάσει τη μέγιστη ισχύ στους 700 ίππους και τη μέγιστη ροπή στα 81,5 κιλά. Το 0 – 100 αναμένεται να ολοκληρώνεται μόλις σε 4”, (3,5” στην υβριδική έκδοση), ενώ η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 310 χλμ/ώρα. Και οι δύο εκδόσεις θα συνεργάζονται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, το οποίο θα μεταφέρει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Σύμφωνα με τους Γερμανούς το νέο Audi RS7 Sportback θα εμφανιστεί στις αντιπροσωπείες στο τέλος της χρονιάς, ενώ αναμένεται να διαθέτει αεροδυναμικά βοηθήματα, αλλά και άλλα καλούδια για τους πιο απαιτητικούς. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα θέλαμε να το οδηγήσουμε.