Στο τελείωμα της δεκαετίας του 80’ η Mercedes παρουσίαζε την επαναστατική για την εποχή 190E 2.5 – 16 Evolution II. Ήταν ένα επιβλητικό τετράθυρο Sedan με πολύ δυνατές επιδόσεις για εκείνη την εποχή. Ο κινητήρας δεν ήταν άλλος από τετρακύλινδρο χωρητικότητας 2,3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 195 ίππους, ενώ η πιο ισχυρή Evo II, φορούσε τον κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να ανεβαίνει στους 235.

Το 0 – 100 χρειαζόταν 7,1” για να ολοκληρωθεί, ενώ η τελική ταχύτητα έφτανε τα 250 χλμ/ώρα. Αργότερα ήρθε και η ισχυρότατη έκδοση με την AMG και την Cosworth να ανεβάζουν την ιπποδύναμη στους 370 ίππους. Οι Mercedes αποφάσισε να κάνει αυτούς που την αγάπησαν χαρούμενους, αφού δημιούργησε και πάλι μια 190E 2.5 – 16 Evolution II, η οποία είναι εξ ολοκλήρου καινούργια.

Φυσικά, δεν πρόκειται να βγει στην παραγωγή, αλλά είναι ένα μοντέλο, το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να την οδηγήσουν όσοι την αγάπησαν και όχι μόνο, σε διάφορες εκδηλώσεις της Mercedes που θα γίνουν ανά τον κόσμο, με την αρχή να γίνεται στο Βέλγιο στις 3 Αυγούστου. Εσείς θα θέλατε να την οδηγήσετε; Αν ναι τότε οργανώστε το ταξίδι σας και απολαύστε το.