Η Audi αποκάλυψε δύο νέες εκδόσεις, μια για το RS4 Avant και μια για το RS5 με την ονομασία Carbon Edition. Όπως είναι φυσικό η βάση κατασκευής της ειδικής αυτής έκδοσης είναι τα ανθρακονήματα. Έτσι το RS4 Avant και το RS5 ελαφραίνουν κατά 80 κιλά.

Τα κομμάτια που έχουν κατασκευαστεί από ανθρακονήματα είναι τα εμπρόσθια spoiler, ο διαχύτης, η αεροτομή, τα καλύμματα των καθρεπτών, οι πλαϊνές ποδιές, η οροφή και αρκετές κομμάτια του εσωτερικού. Ακόμα και οι ζάντες αλουμινίου Anthracite Matte Black μεγέθους 20”, είναι 8 κιλά πιο ελαφριές από τις εργοστασιακές.

Φυσικά, ένα Audi RS4 Avant και ένα RS5 τα μόνα φωτιστικά σώματα που θα μπορούσαν να είχαν είναι τεχνολογίας Matrix LED, ενώ διαθέτουν δερμάτινες επενδύσεις με κόκκινες ραφές στο εσωτερικό, και το διαφορικό Quattro Sport της Audi. Μηχανικά και τα δύο μοντέλα τροφοδοτούνται από το V6 Twin – Turbo κινητήρα χωρητικότητας 2,9 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 450 ίππους και τη μέγιστη ροπή να αγγίζει τα 61,1 κιλά. Τέλος, ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Όποιο από τα δύο και να προτιμήσει κάποιος είναι πως θα πάρει ένα πιο γρήγορο αυτοκίνητο από τους άλλους ιδιοκτήτες των RS4 Avant και RS5, αφού και μόνο τα 80 κιλά λιγότερα του βάρους θα τους δώσουν μια εξτρά ώθηση. Εμείς πάντως θα θέλαμε να τα δοκιμάσουμε.