Εδώ και περίπου ένα εξάμηνο η Toyota είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα κατασκευάσει ένα Hyper Car, το οποίο θα έχει όλη την τεχνογνωσία των αγωνιστικών αυτοκινήτων, όμως θα είναι για όλους εμάς να το βλέπουμε και να το ευχαριστιόμαστε στους δρόμους. Οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν επίσημα πως θα δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο, με την ονομασία GR Super Sport.

Φυσικά, για όλο αυτό το εγχείρημα υπεύθυνη θα είναι η Gazoo Racing, αν και ήδη έχουμε πάρει μια πρόγευση για το τι θα συμβεί με το GR Super Sport Concept, το οποίο παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Tokyo της Ιαπωνίας. Το νέο μοντέλο θα ακολουθήσει όπως όλα δείχνουν το σχεδιασμό των LMP1 και LMP2, με τη διαφορά ότι το ύψος του αμαξώματος θα είναι χαμηλότερο και το εσωτερικό θα είναι τραβηγμένο προς τα πίσω.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μηχανικά θα τροφοδοτηθεί με το V6 κινητήρα χωρητικότητας 2,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 1.000 ίππους. Αυτό θα γίνει χάρη στους δύο υπερσυμπιεστές που διαθέτει και στο υβριδικό σύστημα της Toyota THS – R. Το μόνο που μένει είναι να το δούμε να κυκλοφορεί στους δρόμους και φυσικά να μάθουμε τα πλήρη χαρακτηριστικά του.