Ανανέωση για τη BMW 4 Series

Η BMW ανανέωσε και παρουσίασε την 4 Series. Οι αλλαγές εστιάζονται στους προφυλακτήρες, τη μάσκα, τα LED φωτιστικά σώματα, ενώ υπάρχουν νέες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19” και νέα χρώματα (Cape York Green Metallic και Fire Red Metallic). Παράλληλα, οι εκδόσεις M440i και M440d έχουν διαφορετική μάσκα, ματ χρωμιομένα διακοσμητικά, πίσω αεροτομή, τραπεζοειδείς απολήξεις εξατμίσεων και νέες ζάντες αλουμινίου. Όπως είναι γνωστό υπάρχουν δύο τύποι αμαξώματος Coupe και Convertible.

Στην 4 Series Cabrio υπάρχει η μαλακή οροφή, η οποία συνδυάζει τη στιβαρότητα μιας αναδιπλούμενης σκληρής οροφής με την κλασική αισθητική μιας υφασμάτινης κουκούλας. Ο ηλεκτρικός μηχανισμός κίνησης της οροφής μπορεί να ενεργοποιηθεί ενώ ταξιδεύετε με ταχύτητα έως και 50 χλμ/ώρα, με τη διαδικασία ανοίγματος/κλεισίματος να διαρκεί μόλις 18”.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα νέα σπορ δερμάτινα καθίσματα με τις κόκκινες ραφές και το νέο σπορ δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια. Παράλληλα, υπάρχουν οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια μεγέθους 12,3”, για τον πίνακα οργάνων και μια αφής μεγέθους 14,9”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας iDrive 8.5. Η ανανεωμένη BMW 4 Series διαθέτει βελτιωμένη αναγνώριση ομιλίας, καθώς και σύνδεση 5G. Επιπλέον, το BMW Intelligent Personal Assistant μπορεί να ανοιγοκλείσει τα παράθυρα, την ηλιοροφή, αλλά και να ρυθμίζει τον έλεγχο του τριζωνικού κλιματισμού χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές.

Από μηχανικής πλευράς υπάρχουν δύο κινητήρες βενζίνης με τρεις εκδόσεις και δύο κινητήρες πετρελαίου με τρεις εκδόσεις. Η βασική έκδοση βενζίνης 420i αποτελείται από τον TwinPower Turbo κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 184 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 30,5 κιλά. Η επόμενη έκδοση 430i είναι με τον ίδιο κινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 245 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40,7 κιλά. Η πιο ισχυρή έκδοση είναι η M440i, η οποία τροφοδοτείται από τον TwinPower Turbo κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 374 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 50,9 κιλά.

Από πλευράς πετρελαίου υπάρχει η έκδοση 420d, με τον κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 190 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40,7 κιλά. Η επόμενη έκδοση 430d είναι με τον κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 286 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 66,2 κιλά. Η πιο ισχυρή έκδοση πετρελαίου είναι η M440d, η οποία εξοπλίζεται με τον κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 340 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 71,3 κιλά. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το ήπιο υβριδικό σύστημα των 48 Volt και με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται σύστημα πλοήγησης, Apple CarPlay, Andorid Auto, αντιθαμβωτικός καθρέπτης και αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω, ενώ προαιρετικά προσφέρεται η Head-Up Display οθόνη. Επιπλέον, υπάρχει και το προαιρετικό πακέτο M Sport, το οποίο περιλαμβάνει το μαύρο διαχύτη στο κάτω μέρος του πίσω προφυλακτήρα, ενώ οι απολήξεις της εξάτμισης έχουν αυξημένη διάμετρο κατά 10 χιλιοστά.

Από πλευράς ασφάλειας όπως αναμενόταν υπάρχουν όλα τα νέα συστήματα όπως τα Front Collision Warning με παρέμβαση πέδησης, σύστημα ανίχνευσης οχημάτων, πεζών και ποδηλατών, Cruise Control με λειτουργία φρένων, Speed ​​Limit Display με ένδειξη απαγόρευσης προσπέρασης, Manual Speed ​​Limit Assist και Lane Departure Warning. Επιπλέον, προσφέρονται τα συστήματα Parking Assistant, Parking Assistant Plus με Park View, Reversing Assist Camera, Reversing Assistant, Panorama View, Remote 3D View, BMW Drive Recorder, Driving Assistant Professional με Steering and Lane Control Assistant, Active Cruise Control με λειτουργία Stop&Go και Automatic Speed ​​Limit Assist.

Η ανανεωμένη BMW 4 Series είτε στην Coupe έκδοση, είτε στην Convertible είναι ένα ασφαλές, γρήγορο και ευρύχωρο αυτοκίνητο που μπορεί να προσφέρει έντονες συγκινήσεις κυρίως στον οδηγό. Οι Γερμανοί μπορεί να τοποθετούν πλέον ήπιο υβριδικό σύστημα ακόμα και στα πιο γρήγορα μοντέλα τους, όμως όπως φαίνεται δεν εγκαταλείπουν τους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου θέλοντας να δείξουν πως ακόμα και αυτοί έχουν ακόμη μέλλον. Άλλωστε φαίνεται και από τις επιλογές τους στην 4 Series.