Η Toyota υπολογίζει πολλά με τη άφιξη του νέου μεσαίου SUV Highlander. Το μοντέλο των Ιαπώνων μπαίνει στην 3η γενιά του και όπως λένε οι άνθρωποι της θα προκαλέσει σάλο με τιμές που θα ξεκινούν κάτω από 22.000€. Το νέο Highlander είναι ένα όχημα χωρίς συμβιβασμούς, που συγκεντρώνει το στυλ, την τεχνολογία, την άνεση, την ικανότητα και την ασφάλεια. Ο εξωτερικός σχεδιασμός αποδεικνύει τη φινέτσα και τη δύναμη, ενώ παράλληλα συμπληρώνεται από ένα πλήρως επανασχεδιασμένο εσωτερικό που ανεβάζει τον πήχη στην κατηγορία του.

Το συνολικό πακέτο αποτελείται από ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης,  το Synergy Drive της Toyota, το οποίο εγγυάται την αυξημένη διάρκεια ζωής και τις λιγότερες εκπομπές ρύπων. Το νέο Highlander θα είναι διαθέσιμο σε τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού LE, LE Plus, XLE και Limited και θα προσφέρεται, τόσο με κίνηση στους εμπρόσθιους τροχούς, όσο και με τετρακίνηση. Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ όλες οι δικίνητες εκδόσεις προσφέρονται με το Dynamic Torque Control. 

Στη βασική έκδοση το 8θέσιο LE προσφέρει στο στάνταρ εξοπλισμό 8 αερόσακους, ESP, traction control, brake assist, κλιματισμό, οθόνη αφής 4,2”, Bluetooth, τηλέφωνο, κάμερα, θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες με ενσωματωμένο φλας, θύρες USB και ζάντες αλουμινίου 18”. 

Η αμέσως επόμενη έκδοση LE Plus προσφέρει επιπλέον της βασικής αυτόματο κλιματισμό 3 ζωνών, φώτα ομίχλης, καθίσματα με οσφυϊκή υποστήριξη, ρυθμιζόμενα καθ ύψος πίσω καθίσματα για μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων και HD ραδιόφωνο.

Η έκδοση XLE περιλαμβάνει επιπλέον των προηγούμενων μπουτόν εκκίνησης, συναγερμό, δερμάτινα θερμαινόμενα καθίσματα, ράγες οροφής, ηλιοροφή, πλοηγό, οθόνη αφής 8”, και στα πίσω καθίσματα οθόνη με  Blu-ray σύστημα ψυχαγωγίας.

Τέλος η πιο πλούσια έκδοση Limited, προσφέρει επιπλέον των υπολοίπων LED φώτα ημέρας, πανοραμική ηλιοροφή, θερμαινόμενα και αεριζόμενα εμπρός καθίσματα, θερμαινόμενο τιμόνι, οθόνη τυφλού σημείου, αισθητήρες παρκαρίσματος, 12 JBL ηχεία και ζάντες αλουμινίου 19”.

Μηχανικά όλες οι εκδόσεις εξοπλίζονται με τον V6 κινητήρα χωρητικότητας 3,5 λίτρων και εφοδιάζονται με το νέο 6τάχυτο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Παράλληλα η απλή έκδοση LE θα προσφέρεται επιπλέον με ένα 4κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2,7 λίτρων.

Η κατασκευή του θα γίνει στο εργοστάσιο της Toyota στην Ιντιάνα των Η.Π.Α. και η διάθεσή του αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2014. Αργότερα θα το δούμε σε Ρωσία και Αυστραλία. Όσο για τις τιμές; στην αμερικάνικη αγορά κυμαίνονται από 21.350€ έως 36.350€ ανάλογα την έκδοση.