Το κομψό Honda FCEV Concept έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο Λος Άντζελες στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου. Αυτό το Concept car εκφράζει την πιθανή κατεύθυνση για τα οχήματα επόμενης γενιάς της Honda με κυψέλες καυσίμου, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις Η.Π.Α και την Ιαπωνία το 2015, ενώ θα ακολουθήσουν και στην Ευρώπη.

Η επόμενη γενιά των Honda θα είναι ηλεκτρικά οχήματα που θα διαθέτουν την πρώτη εφαρμογή παγκοσμίως, με κυψέλες καυσίμου στα συστήματα μετάδοσης κίνησης που θα βρίσκονται στη μηχανή του οχήματος, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την αποτελεσματικότητα στο χώρο της καμπίνας, καθώς επίσης και την ευελιξία στην πιθανή εφαρμογή της τεχνολογίας FC, σε διαφόρους τύπους οχημάτων μελλοντικά. 

Σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις στις κυψέλες καυσίμου έχουν αποδώσει μια αύξηση στην πυκνότητα ρεύματος της τάξεως του 60%, ενώ υπάρχει μείωση μεγέθους κατά 33% με το FCX Clarity. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η αυτονομία ενός τέτοιου οχήματος αναμένεται να ξεπερνά τα 480 χιλιόμετρα με μία και μόνο φόρτιση η οποία θα γίνεται από ένα ταχυφορτιστή μόλις σε 3 λεπτά.

Παρουσιάζοντας συναρπαστικό και μοντέρνο στυλ το Honda FCEV Concept διαθέτει σαρωτικές γραμμές που ακολουθούνται από το εξαιρετικά αεροδυναμικό σώμα του αυτοκινήτου. Το Honda FCEV Concept προσφέρει επίσης καθίσματα για 5 επιβάτες και άφθονο χώρο στο εσωτερικό του αμαξώματος. 

“Το Honda FCEV Concept δίνει μια ιδέα για τη μελλοντική κατεύθυνση της Honda για τα οχήματα κυψελών καυσίμου. Αν κα το αυτοκίνητο είναι concept, είναι παρ’ όλα αυτά στραμμένο στο μέλλον που ακολουθεί” δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της American Honda Motor Co Inc, Tetsuo Iwamura.