Τα νέα Peugeot 208 T16 στο Ράλλυ Acropolis

ByXenofwntas

19/03/2014

peugeot-208-t16-1Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες η χώρα μας θα γίνει το επίκεντρο της Ευρώπης, αφού θα διεξαχθεί το αγαπητό σε όλους Ράλλυ Acropolis. Η μόνη διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι δεν περιλαμβάνεται στο WRC, αλλά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (ERC). Εκεί θα δούμε για πρώτη φορά τα νέα αγωνιστικά μοντέλα της γαλλικής Peugeot.

Πρόκειται για το νέο Peugeot Τ16, το οποίο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα αγωνιστικά που μετέχουν στο WRC, αφού οι διαφορές είναι ελάχιστες. Το μπλοκ του κινητήρα που είναι προδιαγραφών της κατηγορίας R5, είναι το ίδιο με τα αγωνιστικά που συμμετέχουν στο WRC (Citroen DS3 R5, Ford Fiesta R5). Η μέγιστη ισχύς φτάνει τους 290 ίππους, ενώ η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω το σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων.

Peugeot-208T16-2Μπορεί η γαλλική εταιρεία να τράβηξε τα βλέμματα με την παρουσίαση του νέου 208 T16, αλλά η αμερικάνικη Ford θέλησε να κλέψει την τελευταία στιγμή τις εντυπώσεις με την ανακοίνωση του επετειακού Fiesta R5. Τέλος όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν το κόστος ενός τέτοιου αγωνιστικού αυτοκινήτου, ούτε λίγο, ούτε πολύ φτάνει τα 180.000€.