Ο διάδοχος της Veyron

ByXenofwntas

07/08/2014

bugatti veyron 1Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευής supercar, η Bugatti, φαίνεται πως σκοπεύει να αλλάξει τα δεδομένα όσον αφορά στα μοντέλα της, αφού η Veyron ετοιμάζεται να αποτελέσει παρελθόν και τη θέση της να πάρει ένα νέο μοντέλο. Το μόνο που δεν είναι γνωστό ακόμα είναι αν θα αλλάξει το όνομα η θα παραμείνει ως Veyron.

Η κατασκευή του νέου μοντέλου θα είναι αποκλειστικά από ανθρακονήματα, ενώ δεν θα λείπει η πολυτέλεια στην καμπίνα, όπως και καμία από τις νέες τεχνολογίες. Επίσης, αναμένεται να μειωθεί και το βάρος των 1.840 κιλών, χωρίς να χάσει τη σταθερότητα της.

Μηχανικά το σύστημα μετάδοσης κίνησης το οποίο λαμβάνει ηλεκτρική βοήθεια θα μεταδίδει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Σκοπός της γαλλικής εταιρείας είναι να υπάρξει πλήρης αναβάθμιση του 8 λίτρου W16 κινητήρα, ενσωματώνοντας ταυτόχρονα και την υβριδική τεχνολογία. Αποτέλεσμα όλων αυτών; Μέγιστη ιπποδύναμη σχεδόν 1.500 ίπποι. Για την ακρίβεια 1.479. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μηχανικών της Bugatti η μέγιστη ταχύτητα αναμένεται να ξεπεράσει τα 460 χλμ/ώρα. Όσο για το 0-100; Οι πληροφορίες λένε για μόλις 2,3”.

Για να επιτευχθούν όλα αυτά ο κινητήρας θα υποστεί κάποιες αλλαγές όπως μια νέα διαδικασία καύσης άμεσου ψεκασμού, η οποία θα αντικαταστήσει το σύστημα έγχυσης πολλαπλών σημείων που χρησιμοποιείται μέχρι τώρα. Αυτό θα επιτρέψει στον κινητήρα να προσαρμοστεί στα πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 6 και να μειώσει αρκετά την κατανάλωση καυσίμου. Με βάση τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση μιας Veyron σήμερα είναι 23,15 λίτρα/100χλμ και όλοι περιμένουν να δουν το πόσο εφικτό είναι να γίνει η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Αν και ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη η νέα Bugatti αναμένεται να κάνει την εμφάνιση της μέσα στο 2016 με παραγωγή περίπου 450 οχημάτων το χρόνο, ενώ οι πρώτες παραδώσεις θα ξεκινήσουν μέσα στο 2017. Αν και φαντάζει πολύ μακριά το 2017 ποιος αντέχει να περιμένει;