Νέο Hyundai Intrado

ByXenofwntas

13/12/2013

Οι Κορεάτες της Hyundai επηρεασμένοι από τα μαχητικά αεροσκάφη εμπνεύστηκαν το νέο Intrado, το οποίο θα αποτελέσει την τελευταία τους δημιουργία στο ευρωπαϊκό εργοστάσιο τους. Την επίσημη παρουσίαση ανέλαβε ο Πρόεδρος του Hyundai Motor Group, Peter Schreyer αναλύοντάς το στο Όφενμπαχ της Γερμανίας. Το νέο μοντέλο φαίνεται πως θα αλλάξει όλη τη σχεδιαστική γραμμή της Hyundai.

Το νέο Hyundai Intrado θα έχει κωδική ονομασία HED-9 παίρνοντας το όνομά του από την κάτω πτέρυγα των μαχητικών αεροσκαφών. Το νέο όχημα είναι ένα crossover με μικρές επιφάνειες, μεγάλους τροχούς και έντονα φωτιστικά σώματα. Από αυτό που είδαμε η Hyundai και η Kia, με το Intrado  ξεκινούν ένα νέο σχεδιασμό για τα αυτοκίνητά τους με εξελιγμένα και ελαφριά υλικά. Επίσης, θα διαθέτει το επόμενης γενιάς σύστημα μετάδοσης κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Μηχανικά δεν έχει διαρρεύσει κάτι επίσημα, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες λένε για δύο σύνολα από έναν νέο 3κύλινδρο Ecoboost turbo κινητήρα με την μέγιστη ισχύ να είναι 100 και 130 ίππους, καθώς και έναν πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1,2 λίτρων με τη μέγιστη ισχύ των 85 ίππων.

Το πιθανότερο είναι να το δούμε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτου στη Γενεύη το Μάρτιο του 2014 και στην παραγωγή πιθανότατα μέσα στο 2015.