Ειδική έκδοση για τη Bugatti Veyron

ByXenofwntas

08/11/2013

Ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα του κόσμου δεν θα μπορούσε να μείνει περιορισμένο μόνο στην γραμμή παραγωγής. Έτσι συνέβη και στη Bugatti Veyron που δέχεται την 3η από τις 6 συνολικά στιλιστικές επεμβάσεις που θα ακολουθήσουν. Η αρχή έγινε με τη Bugatti Veyron JeanPierre Wimille, συνεχίστηκε με τη Bugatti Veyron Jean Bugatti, και τώρα έρχεται η 3η παρέμβαση με τη Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Legend Meo Constantini.

Η συγκεκριμένη έκδοση δανείζεται το πλήρες όνομά της από τον πιλότο της ιταλικής αεροπορίας όπου άφησε ιστορία στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Φυσικά δεν ήταν μόνο οι επιτυχίες του ως αεροπόρος αλλά αργότερα και ως οδηγός αγώνων στην εν λόγω εταιρεία πετυχαίνοντας πολλές νίκες. Επίσης διετέλεσε και αγωνιστικός διευθυντής της Bugatti από το 1927 έως το 1935.

Το διαφορετικό στη συγκεκριμένη Bugatti είναι το ιδιαίτερο μπλε χρώμα η διαδρομή του Targa Florio στην αεροτομή καθώς και τα καθίσματα που φέρουν την υπογραφή του Meo Constantini. Έκτος από αυτά ξεχωρίζουν και οι εικόνες αγώνων από την εποχή εκείνη στις πόρτες του αμαξώματος. Μηχανικά δεν έχει υποστεί καμία διαφοροποίηση από τη μαμά Bugatti Veyron 16.4. Η πρώτη επίσημη εμφάνισή της θα γίνει στη Διεθνή Έκθεση αυτοκίνητου στο Ντουμπάι αυτές τις ημέρες και στην παραγωγή θα βγουν μόλις τρεις με την τιμή τους να έχει οριστεί στα 2.100.000€ για την κάθε μία.